Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Taxatie van uw huis

U heeft een huis gekocht en degene bij wie u de hypotheek heeft aangevraagd zegt dat u het moet laten taxeren. Nu vraag u u af, wat kost nou zo’n taxatie? Bij Taxatieveilingen bepaalt u helemaal zelf de hoogte van het taxatietarief!

Hoe werkt het?

Als eerste is het natuurlijk handig dat u een account aanmaakt op taxatieveilingen.nl. Als u heeft geboden op een veiling, betaalt u deze met IDeal online. Vervolgens neemt een NVM register- taxateur contact met u op en nadat hij de woning heeft getaxeerd, brengt hij het taxatierapport uit en dan is alle s al geregeld!

Waar biedt u op?

Wij snappen dat u natuurlijk eerst wilt weten waar u dan precies op gaat bieden. U biedt op een taxatie voor een huis die wordt uitgevoerd door een NVM taxateur die is ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Hierdoor weet u zeker dat de taxatie met de juiste deskundigheid gebeurd.

Als u de hoogste bieder bent dan wint u de veiling en wordt de taxatie op het pand dat u in uw profiel heeft aangegeven getaxeerd. Voordat u uw bod definitief plaatst krijgt u eerst nog de totale kosten te zien ( dus inclusief de mogelijke bijkomende kosten).

Hoeveel tijd neemt de taxatie in beslag?

Als u de veilig gewonnen heeft, heeft u daardoor direct opdracht gegeven voor het uitvoeren van de taxatie van uw huis. Nadat de taxateur aan uw opdracht is gekoppeld, krijgt u per mail de overeenkomst toegezonden. Deze overeenkomst moet u ondertekend retour sturen aan de taxateur.

We streven ernaar dat de taxateur de taxatie van uw huis binnen 14 dagen heeft uitgevoerd en dan ook het taxatie rapport klaar heeft. Als de taxatie plaats moet vinden in de woning van de koper kan dit uiteraard wat meer tijd in beslag nemen omdat er dan een afspraak gemaakt moet worden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de site (www.taxatieveilingen.nl) hier staat alles uitgebreid uitgelegd en ook kunt u veel antwoorden vinden onder het kopje ‘veel gestelde vragen’.

Voor meer info : klikt u hier