Mathmatch
Image default
Woningen

3x tips om een spinnenplaag te voorkomen

Als het weer afkoelt en de herfst zijn intrede doet, doen de spinnen dat ook. Het lijkt wel of elk jaar, zodra de bladeren van kleur beginnen te veranderen, de enge kruipers in onze huizen verschijnen. Voor sommige mensen zijn een paar spinnen hier en daar niet zo erg, maar voor anderen brengt alleen al de gedachte aan spinnen hen in paniek. Als jij tot dat laatste kamp behoort, maak je dan geen zorgen – we hebben je gedekt. Hier zijn drie tips om te voorkomen dat spinnen deze herfst je huis teisteren:

#1 Houd je huis schoon en opgeruimd

Spinnen worden aangetrokken door plaatsen die rommelig zijn en veel schuilplaatsen hebben. Om je huis minder aantrekkelijk te maken voor spinnen, houd je het schoon en vrij van rommel. Hieronder vallen dingen als dozen, kranten en kleren die op de vloer liggen – eigenlijk alles wat een spin als schuilplaats kan gebruiken. Regelmatig stofzuigen en afstoffen zal spinnen er ook van weerhouden zich in je huis te vestigen of, schakel spinnen bestrijden Diemen in! 

#2 Ramen en deuren goed afgesloten

Spinnen mogen dan klein zijn, ze kunnen grote problemen veroorzaken als ze je huis teisteren. Niemand wil een kruipende spin in zijn huis vinden – zeker niet als er tientallen (of zelfs honderden) meer kunnen zijn waar die ene vandaan kwam! Spinnen kunnen zich door kleine kieren en openingen wurmen, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ramen en deuren goed zijn afgesloten. Controleer op kieren rond deuren en ramen en kit ze dicht als je ze vindt. Je kunt ook deurvegen op je buitendeuren aanbrengen om spinnen buiten te houden. Zeg spinnen in je huis gedag met spinnenbestrijding!  

#3 Gebruik spin werende middelen in huis

Er zijn een aantal effectieve spin werende middelen op de markt die kunnen helpen om spinnen uit je huis te houden. Deze middelen komen meestal in de vorm van sprays of korrels die je kunt aanbrengen rond de omtrek van je huis of op specifieke plekken waar spinnen de neiging hebben samen te komen, zoals onder gootstenen of in donkere hoekjes. Je kunt ook essentiële oliën zoals pepermunt- of eucalyptusolie gebruiken als natuurlijke spinwerende middelen – zorg er wel voor dat je ze regelmatig opnieuw aanbrengt, want ze hebben de neiging om na verloop van tijd hun werking te verliezen. Er zijn gelukkig enkele eenvoudige dingen die je kunt doen om te voorkomen dat spinnen hun intrek nemen in je huis. Als je deze tips volgt, kun je gerust zijn in de wetenschap dat je huis het hele seizoen spin vrij is!