Mathmatch
Image default
Auto’s en Motoren

4 voordelen van een gebruikte bedrijfswagen leasen

Een jong tweedehands bedrijfsbusje leasen kan de slimste oplossing zijn voor jouw onderneming. Vooral bij startende zelfstandigen pakt een leasecontract voor een gebruikte bedrijfswagen vaak een stuk voordeliger uit dan het leasen van een splinternieuw model. Hier volgen de vier belangrijkste voordelen.

1. Een lagere leaseprijs

Een gebruikte bedrijfswagen leasen zorgt voor lagere transportkosten op je begroting. Zo is de maandelijkse leaseprijs voor een drie jaar jonge occasion Volkswagen Transporter ongeveer de helft minder dan de maandelijkse premie voor een gloednieuw model.

2. Voordelig bij een korte looptijd

Als je een gebruikte bus least, is het mogelijk om een korte looptijd aan te gaan, zonder hier meer voor te betalen. De maandpremie bij een leaseperiode van één jaar verschilt meestal nauwelijks met de premie voor een contract van twee, drie of vier jaar. Wil je een nieuwe bedrijfswagen leasen voor een korte looptijd, dan betaal je altijd opmerkelijk meer. Dit komt omdat de boekwaarde van een auto in de eerste jaren een stuk sneller afneemt.

3. Snellere kredietacceptatie om een gebruikte bedrijfswagen te leasen

Leasemaatschappijen zijn over het algemeen soepeler in de beoordeling van een aanvraag voor een gebruikte bedrijfswagen. De maatschappij heeft immers de investering voor de aankoop van de bus al gedaan, en wil hem graag snel opnieuw rijdend hebben. De lagere boekwaarde van de auto is ook een motief voor een vlottere goedkeuring van je aanvraag.

4. Een jong tweedehands busje voelt en rijdt als nieuw

In rijbeleving is er niet veel verschil tussen een bedrijfswagen van drie jaren en een gloednieuw voertuig. Bij de lease van een tweedehandse bus ben je er bovendien van verzekerd dat in de voorgaande jaren alle onderhoudsbeurten volgens plan zijn uitgevoerd. De kans op onverhoedse motorpech is daarom bijzonder klein.

 

Bent u op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen om te leasen? Ook dat kan bij de bedrijfswagen adviseurs.