Mathmatch
Image default
Dieren

manieren van automotive marketing

Het is tegenwoordig van essentieel belang om online gevonden te kunnen worden. Dit kan op veel verschillende manieren. In deze blog zal ik met jou de verschillende manieren bespreken om uw automotive marketing online ook goed te laten werken. 

 

Social media  De mens zit tegenwoordig een groot gedeelte van zijn vrije tijd op social media. Facebook heeft bijvoorbeeld sinds 2014 al 1.3 miljard gebruikers en dit aantal blijft groeiende. Het is dus goed voor te stellen dat social media een belangrijk aspect is van de klantreis en dus van uw marketing. Hier komt de kijker met jou product in contact en kan het interesse opwekken. Dit gebeurt wel alleen wanneer de kijker de content aantrekkelijk vind die je online plaatst. Ook de doelgroep is van toepassing op de content die je plaatst. Houd hier

dus rekening mee! 

 

Google  Er maken ongeveer 750 miljoen mensen gebruik van Google per jaar en er worden meer dan 100 miljard zoekopdrachten per jaar uitgevoerd. Dit is bijna 40.000 zoekopdrachten per seconden! Het is dus zeer belangrijk dat je website op Google goed gevonden wordt. Je kan je website hierin optimaliseren door SEO. Dit betekent letterlijk search engine optimalization. Heel simpel is dit het gebruiken van de juiste woorden waar jouw doelgroep op zoekt in Google. Zie jij bijvoorbeeld dat je doelgroep zoekt op “auto Nederland” dan moet je ervoor zorgen dat je goed scoort op dit zoekwoord. Doe hier wel eerst goed onderzoek naar want dit is een vrij uitgebreide en tijdrovende bezigheid.   Je kan ook adverteren via Google Ads. Hierbij kan je adverteren op bepaalde zoekwoorden. Belangrijk hierbij is dat je op de juiste zoekwoorden adverteert dus doe eerst nadrukkelijk onderzoek naar je doelgroep. Eenmaal de juiste woorden uitgekozen kan je daarmee gaan adverteren via Google. Houd er wel rekening mee dat dit een vrij dure manier is van adverteren dus ga na of dit wel rendement oplevert voor jou onderneming.  

 

Conclusie  Dit zijn slechts voorbeelden op jouw automotive marketing online te kunnen verbeteren. Uiteraard zijn er nog veel meer maar dit zijn in onze ogen even de 2 belangrijkste omdat hier de meeste mensen op zitten. Ga altijd eerst goed op onderzoek uit voordat je ergens geld in gaat investeren, ga na wat voor jou onderneming het beste werkt.  

https://www.occonline.nl/