Mathmatch
Image default
Entertainment

Een fancy fair organiseren hoeft niet moeilijk te zijn

Als je een fancy fair organiseert, is het goed om altijd in je hoofd te hebben wat het doel ervan precies is. Wil je vooral een gezellig samenzijn organiseren, met kraampjes, spelletjes en een hapje en drankje? Of heb je een duidelijk doel voor ogen, en moet met de fancy fair vooral zoveel mogelijk geld worden opgehaald? Dit doel bepaalt voor een groot deel de opzet van je evenement. 

Wat voorop staat, is dat de sfeer goed en gezellig moet zijn. Ook als je doel vooral is om geld op te halen, is het belangrijk dat mensen het goed naar hun zin hebben en niet alleen maar het gevoel hebben dat zij er zijn om zoveel mogelijk geld aan te verdienen. Zorg dus voor een goede, gezellige aankleding van de plek waar de fancy fair plaatsvindt. Leuke muziek, waarbij er zowel aan de jongste als de oudste bezoekers gedacht moet worden, brengt direct al sfeer met zich mee. Misschien is er wel iemand die, liefst kosteloos, livemuziek ten gehore kan brengen? Dat zorgt vaak voor nog meer sfeer!

Regel de praktische zaken goed

Om het met zijn allen gezellig te hebben, moeten de praktische zaken perfect geregeld zijn. Besteed hier dus veel tijd aan, en zorg voor een goede organisatie. Werk bijvoorbeeld met consumptiebonnen, dat is prettiger dan ieder hapje en drankje apart af moeten rekenen. Daarnaast geven mensen dit soort bonnen vaak makkelijker uit dan contant geld, wat weer goed is voor je opbrengst.

Is geld inzamelen je belangrijkste doel, en biedt je fancy fair zoveel entertainment dat het gerechtvaardigd is om een entreeprijs te heffen? Of is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een bepaald bedrag alle activiteiten en spelletjes ongelimiteerd te spelen? Zorg dan dat je polsbandjes hebt voor betalende bezoekers. Zo weet je precies wie er betaald heeft en op het terrein, of bij een bepaald spel aanwezig mag zijn. Wel zo duidelijk voor iedereen, en voor kinderen vaak nog een leuk aandenken ook.

Zorg er ook zeker dat er voor iedere bezoeker genoeg te doen is. Hoe langer zij tenslotte op de fancy fair blijven, des te meer zij ook zullen uitgeven. Het beste is om bijzondere activiteiten te verspreiden over de duur van je feest, zodat mensen altijd een reden hebben om nog wat langer te blijven. Zo weet je zeker dat het feest niet na een uur al als een nachtkaars uitgaat.

Voor meer informatie wil je doorverwijzen naar de website met alle informatie, namelijk Huis-site.nl!

https://www.huis-site.nl/kweektafel/