Mathmatch
Image default
Entertainment

Zelf een animatie maken

Lijkt het je leuk om eens je eigen animatie te maken? Of wil je een animatie maken voor je eigen bedrijf? Dat kan! Naast echte professionals die kwalitatieve animatievideo’s maken kun jij met een aantal betaalbare tools zelf een animatie maken. Wil je weten hoe? Lees dan snel even verder!

De juiste animatietools

Afhankelijk van je wensen en je eigen skills kun je een tool uitkiezen om een animatievideo te maken. Een van de meest gebruikte tools is Adobe After Affects & Illustrator. Om deze tool te kunnen gebruiken moet je wel al wat ervaring hebben en dat is voor veel mensen een probleem. Er zijn wel eenvoudige alternatieven zoals Powtoon en Vyond. Met een aantal simpele tips kun je al makkelijk aan de slag.

Het schrijven van een script

Voor het schrijven van een animatievideo hebt je een basis of een richtlijn nodig. Aan de hand van die richtlijn ga jij een hele video creëren. In een script beschrijf je hoe je doelgroep eruit ziet en hoe je hun kunt gaan bereiken en hoe jouw video ervoor gaat zorgen dat je je jouw doelgroep overtuigt. Ook ga je nadenken over de duur van de video en het verhaal dat je gaat vertellen.

Het design

Nadat de basis is gecreëerd en je weet wat het doel van je animatievideo gaat worden is het design de volgende stap. Voorbeelden van stijlen die je kunt gebruiken als je een animatie gaat maken zijn animatie, infographic en een whiteboard. Aan de hand van de stijl die je gaat gebruiken maak je een storyboard. Alles wat je tot nu toe hebt bedacht ga je visualiseren tot een geheel. Als alles is gevisualiseerd kan er worden nagedacht over de voice-over, de achtergrondmuziek en de geluidseffecten.

Is je animatievideo helemaal af? Dan is het niet onbelangrijk om het vervolgens met iedereen te delen op social media. Zo zorg je ervoor dat mensen jouw video ook daadwerkelijk zo veel mogelijk kunnen zien.

https://www.kleurplaat24.nl/animatie-kleurplaat/