Mathmatch
Image default
Mode en Kleding

Wat trek je aan bij business casual?

Hoewel veel werkgevers niet meer verwachten dat je strak in het pak op kantoor verschijnt, blijft het belangrijk om je representatief te kleden. Vooral wanneer er geen sprake is van officiële dresscode, kan het een uitdaging zijn om de juiste mate van professionaliteit in je outfit aan te brengen. Business casual is een kledingstijl dat het beste past in dit soort situaties. In dit artikel zetten we enkele punten op een rij zodat je altijd goed voor de dag komt bij zowel klant als collega.

Wat is business casual? Business casual is een kledingstijl waarbij professionele en informele kledingstukken met elkaar worden gecombineerd. Het resultaat een relaxte uitstraling dat nog steeds gepast is in een zakelijke setting. Dit kan subtiel zijn, bijvoorbeeld door een pak te dragen zonder stropdas of colbert, maar ook een stijlvol poloshirt in combinatie met een nette broek van katoen of wol. Daarnaast heb je meer vrijheid om je persoonlijkheid subtiel naar voren te laten komen. Dit kan door te spelen met kleuren. Maak het echter niet te bont; je blijft ten slotte een professional.  

Wat is niet gepast bij business casual? Hoewel het woord “casual” doet overkomen alsof je in vrijetijdskleding naar kantoor kunt komen, is dit zeker niet het geval. Zelfs als je werkgever elke week Casual Friday organiseert, blijft het verstandig om je netjes en verzorgd te kleden. Jeans met gaten, scheuren of wassingen zijn nog steeds not done. Daarnaast zijn T-shirts of overhemden met drukke prints en opvallende patronen niet te adviseren omdat deze te afleidend zijn. Felgekleurde sneakers en sportschoenen zijn ook niet geschikt voor op kantoor. Voor accessoires geldt: hoe minder hoe beter.

Wat is wel gepast bij business casual? Het beste advies blijft om verzorgde kleding te dragen met een goede pasvorm. Hierdoor zie je er direct stijlvol uit. In je outfit is het verstandig om neutrale kleuren te gebruiken zoals wit, beige, (donker)blauw en antraciet. Toch is er voldoende gelegenheid om te variëren, bijvoorbeeld op het gebied van overhemden, truien en pullovers. Draag ook eens een trendy chino in plaats van een pantalon of draag een effen T-shirt onder een colbert. Probeer kleuren van de verschillende kledingstukken met elkaar af te stemmen zodat het een smaakvol geheel is.