Mathmatch
Image default
Mode en Kleding

Duurzame tassen voor een beter milieu

Duurzame tassen voor een beter milieu

Een veel gehoorde uitspraak, is dat we vaak denken dat wat we als individu doen aan een beter milieu niet voldoende zal bijdragen. Ontzettend zonde! Want alleen met elkaar kunnen we zorgen voor een beter milieu. Als ieder individu zich dagelijks bewust is van het feit wat er momenteel gaande is, zal de impact van al deze mensen samen gigantisch zijn. Juist daarom is het belangrijk ook kleine dingen aan te pakken, want alleen samen kunnen we zorgen dat de opwarming van de aardig zoveel mogelijk wordt tegengegaan. Zo kun je rekening houden met wat je eet, maar ook met welke kleding je koopt. Koop je normaal gesproken twee goedkope tassen, kijk dan eens naar een duurzame tas. Kortom, zelfs de aanschaf van een duurzame tas heeft impact op het milieu. Waar, dat vertellen we je hier!

Bewustwording

We worden ons er met elkaar steeds meer van bewust dat het tijd is om iets te doen aan het consumentengedrag zoals we dat de afgelopen jaren hebben gedaan. Dit geldt niet alleen voor het consumeren van onze dagelijkse voeding, maar ook de aanschaf van kleding, meubels, schoenen en tassen. Waar het tot voorkort belangrijk was zoveel mogelijk verschillende tassen te kunnen dragen in een week, zien we nu steeds meer dat de consument kwaliteit verkiest boven kwantiteit. Zo is het verstandiger te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige matt and nat tas, dan dat je verschillende goedkopere tassen hebt. Deze tassen zijn net zoals de tassen van spiral, gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen waardoor de levensduur een stuk langer is. 

Aanschaf

Doordat duurzame tassen van een vaak kwalitatief hoogwaardig materiaal zijn gemaakt, gaan ze doorgaans een stuk langer mee. Dit betekent dat je in tegenstelling tot andere tassen een stuk langer plezier van bijvoorbeeld een prachtige tas van boldbanana. Doordat je minder vaak een tas hoeft aan te schaffen, wordt de druk op de winning van grondstoffen een stuk minder. Met als voordeel dat er minder hoeft te worden geproduceerd, waardoor de CO2 uitstoot daalt. 

Conclusie

Niet voor niets is het dus belangrijk dat we ons ervan bewust zijn, dat je beter kwalitatief hoogwaardige producten kunt aanschaffen met een langere levensduur, dan dat we kiezen voor producten met een stuk kortere cyclus omdat we er simpelweg ontzettend snel op zijn uitgekeken. Door tijdens je oriëntatiefase goed in je achterhoofd te houden, dat je beter wat extra geld kunt uitgeven door te kiezen voor kwaliteit, dan dat je kiest voor een goedkoop, zodat je met enkele maanden een nieuwe aankoop moet doen.