Mathmatch
Image default
Mode en Kleding

De invloed van fast fashion op het milieu

Er is een verleidelijke reeks van nieuwigheden in de wereld van de mode. Het wordt erg moeilijk om onze oude kleren vast te houden en te blijven dragen als er zoveel mogelijkheden zijn in het winkelcentrum. Bovendien kopen mensen met de komst van online winkelen modeartikelen als nooit tevoren. Maar terwijl je bezig bent met het toevoegen van artikelen aan je winkelwagen, ben je ooit gestopt en dacht je dat er veel middelen worden gebruikt om zoveel kleding te maken.

Als consument moeten we de CO2-voetafdruk die de mode-industrie achterlaat in de gaten houden. We weten dat het verkoopseizoen er is, en je hebt er met ingehouden adem op gewacht, maar laten we eerst de milieu-effecten van de fast fashion bespreken.

Hoe beïnvloedt Fast Fashion het milieu?

Het gebruik van giftige chemicaliën: We worden aangetrokken door de felle kleuren van de stoffen en de prints die ons aanspreken. Heb je je echter wel eens afgevraagd hoeveel giftige stoffen deze kleuren en kleurstoffen produceren? Hier is nieuws voor jou: Giftige kleurstoffen, zijn de op één na grootste watervervuilers. Ja, na de landbouw, als er iets is dat zoet water vervuilt, dan is het wel kleurstof. Ze geven giftige dampen af, die gevaarlijk zijn voor alle levende wezens.

Watervervuiling: Veel studies hebben aangetoond dat afvalwater uiterst giftig en gevaarlijk is voor het ecosysteem. Veel van deze chemicaliën die gebruikt worden bij de productie van kleding zijn kankerverwekkend en kunnen de hormoonhuishouding van mens en dier verstoren.

Wees je bewust van de gevolgen en koop eerlijke kleding. Deze duurzame kleding kopen heeft veel minder impact op het milieu. Bij ADUH wordt alle kleding gemaakt van biologisch katoen, waarvan je zeker weet dat er geen rommel terechtkomt in de natuur.