Mathmatch
Image default
Rechten

De bescherming van de rechtstaat

In Nederland hebben wij een rechtstaat wat betekent dat iedereen volgens de wet gelijk is. Iedereen heeft het recht om behandeld te worden op een manier die overeenkomstig is met de wetten die gelden in Nederland. Er mag hierin geen sprake zijn van onrechtvaardige behandelingen op basis van geslacht, huidskleur en politieke voorkeur. Helaas wordt dit niet altijd gedaan in Nederland waardoor het ontzettend belangrijk is dat we advocaten hebben die in staat zijn om op te komen voor de rechten van werknemers. Een advocaat die specifieke opkomt voor de rechten van Nederlanders is een arbeidsrecht advocaat.

De taken van een advocaat
Een advocaat heeft een aantal taken waar hij of zij aan moet voldoen. Ten eerste is het de taak van een advocaat om voor de rechten van burgers op te komen. Denk hierbij aan burgers die behandeld worden op een manier die onrechtvaardig is. Vervolgens is het aan de advocaat om de belangen van de burger te verdedigen aan de hand van kennis en ervaring die de advocaat heeft opgebouwd. Het opkomen van de rechten van burgers gebeurt op een manier die neutraal is. Immers moet de advocaat opkomen voor iedere burger, wat de situatie ook is. Daarnaast moet advocaat goed kunnen samenwerken met de cliënt. 

Het worden van een advocaat
Indien je een arbeidsrecht advocaat zou willen worden dan zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Allereerst is het belangrijk dat je een integer mens bent en op een vertrouwelijke manier met informatie kan omgaan. Verder moet je in staat zijn om op te komen voor mensen en hun belangen te verdedigen, of zij nou wel of niet gelijk hebben. Indien je denkt dit te kunnen dan is het mogelijk om een advocaat te worden door een opleiding rechten te volgen. Vervolgens neem je een extra cursus gericht op arbeidsrecht om arbeidsrecht advocaat te worden. 

Opkomen voor belangen
Bij het opkomen van belangen zal je op basis van de wetten de situatie waarin jouw cliënt is beland proberen te verdedigen. Het opkomen voor belangen van een burger doe je voornamelijk in een rechtszaal tegenover de rechter. Hierin pas je de kennis toe die je in de loop der jaren hebt opgebouwd. Elk verhaal heeft uiteindelijk twee kanten waardoor het altijd belangrijk is om het verhaal van de cliënt te verdedigen. Dit doe je op een manier die integer en betrouwbaar is terwijl je bepaalde gedragsregels in ere houdt.

Werken met verschillende cliënten 
Als je een advocaat wilt worden dan is het tevens belangrijk dat jij in staat bent om samen te werken met verschillende cliënten. Hierbij gaat het voornamelijk om het doorbreken van je eigen bubbel en het leggen van relaties. Als advocaat ben je hoogopgeleid waardoor je tevens moet kunnen communiceren richting cliënten op een manier die begrijpelijk is. Daarnaast moet de manier van werken die je toepast zowel professioneel als persoonlijk zijn. Voor het laatste geldt dat dit bereikt wordt indien je een manier van werken hanteert die past bij jou en past bij de cliënt die je moet helpen. 

Tip: Omnius