Mathmatch
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat Amsterdam

Scheiding tussen partners met kinderen

Een ontbinding van een huwelijk dient in alle situaties uiteraard goed geregeld te worden. Zeker als er bij een scheiding kinderen betrokken zijn. Het is daarom ook verstandig om een goede echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. Mocht u wonen in Amsterdam of omgeving dan bent u bij Advocatenkantoren.nl op de juiste plek. Mediation is de beste oplossing hiervoor. Alleen dienen beide partners wel gezamenlijk overleg te kunnen voeren en moeten ze het beste met elkaar voor hebben. Een scheiding via mediation heeft als grote voordeel dat u maar één mediator of echtscheidingsadvocaat hoeft in te schakelen wat aanzienlijk voordeliger is dan als beide partners zelf een advocaat inschakelen.

Wat te doen bij echtscheiding als u en uw partner kinderen hebben?

Mochten er minderjarige kinderen bij de scheiding in het spel zijn dan gelden er speciale regels. Zo moeten beide partners gezamenlijk een ouderschapsplan opstellen. In een ouderschapsplan worden diverse afspraken opgenomen zoals de omgangsregeling of co-ouderschap. Daarnaast dienen er afspraken te worden opgenomen betreffende de kosten van de verzorging en opvoeding van de kinderen. Het is in het belang van de kinderen om tot afspraken te komen via mediation.

Scheiding aanvragen

Het inschakelen van een echtscheidingsadvocaat is wettelijk verplicht. Omdat alleen een echtscheidingsadvocaat een verzoekschrift kan indienen bij de rechtbank om de scheiding officieel aan te vragen. Het is bij de meeste echtscheidingsadvocaten mogelijk om een eenzijdig verzoeken in te dienen maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit samen met uw partner te doen. Met het grote voordeel dat in de laatste situatie er maar één advocaat nodig is. De echtscheiding wordt uitgesproken door de rechter in de rechtbank en vastgelegd middels een echtscheidingsconvenant. In een echtscheidingsconvenant staan onder de afspraken die beide partners gemaakt hebben ten aanzien van de hoogte van de te betalen kinderalimentatie of de eventuele betaling van alimentatie aan de ex-partner.

Echtscheidingsadvocaat Amsterdam

Contact opnemen met een echtscheidingsadvocaat in Amsterdam kan op verschillende momenten tijdens de echtscheidingsprocedure. Heeft u een vraag over een echtscheiding in Amsterdam of wilt u advies over uw persoonlijke situatie? Tijdens een scheiding komen er zaken aan bod waar goed over nagedacht moet worden. Als de echtscheiding definitief is kunnen deze zaken grote invloed hebben op uw omgang met de kinderen, financiën en uw woonsituatie. Laat u dan ook adviseren door een specialist in het echtscheidingsrecht. Zo weet u dat uw belangen goed zijn vertegenwoordigt en u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Een echtscheidingsadvocaat Amsterdam kan gezamenlijk ingehuurd worden of alleen door u of uw partner.