Mathmatch
Image default
Rechten

Schadevergoeding bij hondenbeet claimen

Gebeten door een hond? Wat nu?

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Zodra u gebeten wordt door een hond kunt u de eigenaar van de hond aansprakelijk stellen. Zo dat lucht vast op! Maar hoe gaat u de aansprakelijkheid bij hondenbeet vaststellen? En hoe gaat de afwikkeling van smartengeld bij hondenbeet? Bij dit soort vragen is het verstandig om contact op te nemen met Schallenberg Letselschade – uw jurist met kennis van zaken op het gebied van letselschade.

Gevolgen bij hondenbeet

Een hondenbeet is geen luchtige daad. U kunt er een hele vervelende litteken of ervaring aan overhouden, zoals blijvende angst voor honden. Alleen dit alleen al is een geldige reden om een letselschade vergoeding te claimen bij de eigenaar van de hond en zelfs smartengeld. Een litteken en angst zijn blijvende gebeurtenissen en dus tekenend voor de rest van uw leven. Hiervoor kunnen wij als letselschade jurist smartengeld vergoeding claimen.

Letselschade berekenen bij aansprakelijkheid hondenbeet

Heeft u onlangs te maken gehad met een hondenbeet, neemt u dan a.u.b. snel contact met ons op en wij berekenen graag de vergoeding die u mogelijk kunt krijgen. Hoe eerder wij betrokken zijn, hoe beter wij u kunnen helpen en kunnen vaststellen wat de totale schade is van de hondenbeet.

Let op: Een hondenbezitter en eigenaar is altijd aansprakelijk voor de schade die de aanval of hondenbeet heeft veroorzaakt.

Schades die kunnen ontstaan door een hondenbeet (kunnen) zijn:

  • Lichamelijk letsel zoals een wond of litteken
  • Kapotte kleding of andere materiële schade
  • Emotionele schade en angsten.

Gelukkig is in de meeste gevallen een schadevergoeding snel geregeld, omdat de hondeneigenaar een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Via deze verzekering kunnen we een vergoeding claimen bij de eigenaar, die weer op zijn of haar beurt de verzekering kan aanroepen. Hierbij zullen we dus de materiële schade als immateriële schade op de eigenaar verhalen. Echter, wanneer er GEEN financiële middelen te behalen zijn bij de eigenaar dan loopt u risico weinig tot niets te kunnen ontvangen. Maar in de praktijk komt dit bijna nooit voor.

Smartengeld bij hondenbeet en het traject erna

Vaak wordt de emotionele schade ( angst en stress) vergeten bij een hondenbeet. Vooral wanneer een grote hond u bijt, kan dat impact hebben op uw dagelijks leven. Bovendien moet u rekening houden met kosten voor ziekenhuis opname, vervoer, een tetanusprik en eventueel ziekteverlof. Bent u ondernemer? Dan kun u wellicht ook enkele dagen niet werken en loopt u wellicht belangrijke afspraken mis. Ook deze derving van inkomsten behoren tot de schadevergoeding die wij voor u gaan claimen.

Bij het ontwikkelen van serieuze angstaanvallen is een verwijzing naar arts of psycholoog ook noodzakelijk. Een specialist kan u dan helpen bij het overwinnen van uw angsten met bijvoorbeeld EMDR therapie. Ook de kosten voor deze therapie dienen vergoed te worden.Bij langdurige psychische schade kunt u smartengeld eisen bij de hondenbezitter. Ook kunt u op kosten van de (verzekeraar van) hondeneigenaar hulp van een psycholoog inroepen.

Hondenbeet opgelopen en schadeclaim indienen? Bel Schallenberg Letselschade

Maak direct een afspraak na een hondenbeet, dan zorgen wij voor de juiste afwikkeling van uw schade. Bel ons via 053-8900945 of stuur een mail naar info@schallenberg-letselschade.nl

https://schallenberg-letselschade.nl/