Mathmatch
Image default
Winkelen

Een Abaya stylen – 5 verschillende manieren

Wil je je abaya op een nieuwe manier stylen? Bekijk dan deze vijf verschillende looks waarmee je je kunt onderscheiden. Van laagjes tot accessoires, er is voor elk wat wils. Dus pak je abaya en ga creatief aan de slag!

Draag een abaya met een riem om je taille te definiëren 

De abaya is een traditioneel kledingstuk dat door vrouwen wordt gedragen. Het is een lang, loszittend gewaad dat het hele lichaam bedekt. De abaya is vaak zwart, maar kan ook in andere kleuren worden gedragen. Een van de beste manieren om een abaya te dragen is met een riem. Dit helpt om je taille te definiëren en een meer flatterend silhouet te creëren. De abaya is een veelzijdig kledingstuk dat zowel omhoog als omlaag gekleed kan worden. Met de juiste accessoires kan het gedragen worden voor elke gelegenheid. Of je nu een bruiloft bijwoont of boodschappen doet, de abaya is de perfecte keuze voor vrouwen die bescheiden en stijlvol willen blijven.

Drapeer een abaya over één schouder voor een chique look 

Drapeer een abaya over één schouder voor een chique, moderne look. De abaya is een traditionele jurk en bedekt het hele lichaam, behalve de handen, de voeten en het gezicht. De abaya is meestal gemaakt van wol, katoen of polyester. Hij kan echter ook gemaakt zijn van zijde, satijn of andere stoffen. Drapeer de abaya over je linkerschouder zodat de rechterkant van je lichaam zichtbaar is. Neem vervolgens de rechterkant van de abaya en drapeer deze over je hoofd. Stop het in bij de taille zodat het niet loskomt. Zo creëer je een moderne en stijlvolle look die perfect is voor elke gelegenheid.

Accentueer met sieraden en hoofddoeken 

Hoewel de abaya meestal wordt gedragen als een vorm van bescheidenheid, kiezen veel vrouwen er ook voor om het te dragen als een fashion statement. Een manier om een persoonlijk tintje te geven aan een abaya is om deze te accentueren met sieraden en hoofddoeken. Een halsdoek of hijab kan kleur en interesse toevoegen aan een anders effen abaya, en een eenvoudige halsketting kan de aandacht vestigen op het gezicht. Door de juiste accessoires te kiezen, kan elke vrouw haar eigen unieke stijl creëren.

Probeer verschillende stijlen om te vinden wat het beste bij u past 

Voor veel vrouwen kan het vinden van de juiste stijl een uitdaging zijn. Er zijn zoveel verschillende opties om uit te kiezen, en het kan moeilijk zijn om te weten wat je goed staat. Een manier om uw persoonlijke stijl te vinden is te experimenteren met verschillende looks. Probeer verschillende silhouetten, stoffen en kleuren uit tot je iets vindt dat goed aanvoelt. Het is ook belangrijk om op de details te letten. Geef je de voorkeur aan een losse pasvorm of een meer getailleerde look? Als je experimenteert met verschillende stijlen, zul je geleidelijk meer gevoel ontwikkelen bij wat voor jou werkt. En wie weet? Misschien verras je jezelf onderweg wel. 

Zoals je ziet kunnen abaya’s op veel verschillende manieren gestyled worden om een look te vinden bij je past. Of je nu wilt pronken met je stijl met felle kleuren of het subtiel wilt houden met eenvoudige ontwerpen, er zijn abaya’s voor iedereen. Heb jij al een van de stijlen geprobeerd die we vandaag hebben laten zien?

https://www.abayashop.nl/