Mathmatch
Image default
Woningen

Soorten inbraakbeveiliging

Effectieve bescherming begint met eenvoudige regels: Kiepramen en terrasdeuren zijn bijna een uitnodiging voor dieven en moeten daarom worden gesloten. Hetzelfde geldt voor appartementsdeuren: laat ze niet alleen in het slot vallen, maar doe ze ook op slot.

Men moet echter niet alleen vertrouwen op gedragsmaatregelen.

De meest effectieve bescherming voor je huis wordt geboden door de juiste beveiligingstechnologie. Omdat deuren en ramen de zwakke punten van een huis of appartement zijn, hebben ze extra mechanische of elektronische inbraakbeveiliging nodig.

Mechanische inbraakbeveiliging

In de regel is de basis bescherming door geschikte mechanische elementen. Speciale inbraakwerende deuren en ramen, die door conventionele deuren en ramen worden vervangen, bieden een effectieve bescherming tegen inbraak. Je kunt je bestaande deuren en ramen echter ook achteraf met extra veiligheidsvoorzieningen uitrusten zoals bijvoorbeeld met veiligheidssloten.

Elektronische inbraakbeveiliging

Bij hogere risico’s bieden elektronische beveiligingssystemen meer veiligheid en gemak. Alarmsystemen vormen het hart van de elektronische inbraakbeveiliging. Zij zijn onderworpen aan verschillende normen en richtlijnen, afhankelijk van de toepassing. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen zuivere inbraakalarmsystemen en alarminstallaties.

Het inbraakalarmsysteem reageert direct op ongewenste indringers en neemt zo de tijd uit de inbreker. Het “geluid” van een intern alarm schrikt de dader af, zodat hij de inbraak waarschijnlijk zal stoppen. Een stil alarm dat doorstuurt naar een veiligheidsdienst helpt om de inbreker op te vangen. Gevaarwaarschuwingssystemen melden niet alleen inbraken, maar geven ook informatie over de volledige veiligheidsstatus van de woning.

Ze gebruiken ook interne of externe alarmen om te waarschuwen voor rook-, gas- en waterlekken. Bovendien kan het “Smart Home”-systeem worden gebruikt om het hele appartement of huis te bewaken en op afstand te bedienen.

https://www.veiligheidsslotenshop.be