Mathmatch
Image default
Bedrijven

Rentemiddeling , berekenen per hypotheekverstrekker

Rentemiddeling berekenen

Door een paar maatregelen van de Europese Centrale bank zijn de hypotheekrentes aan het dalen. De rentes liggen tussen 1.41 en 1.89 procent voor hypotheken van 10 tot 20 jaar. De verwachtingen zijn dat deze hypotheekrentes nog zullen dalen met deze maatregelen om de wereldeconomie en de brexit op te vangen.

Voor banken wil dit zeggen dat het duurder wordt om geld weg te zetten bij de Centrale Bank maar het wordt goedkoper om geld te lenen.

Voor huiseigenaars en toekomstige huiseigenaars is het de ideale moment om de rente te laten aanpassen of om nu een hypotheek aan te gaan. Helaas vallen hier de eigenaars uit de boot die aan een vaste rente geleend hebben. Natuurlijk zijn er steeds oplossingen om mee te profiteren van deze lage rentes.

Bij verschillende hypotheekverstrekkers, kun je rentemiddeling berekenen, waaronder ABN AMRO Rentemiddeling, Rabobank Rentemiddeling. Ook bij Florius Rentemiddeling is het mogelijk. 

 

Afwachten tot verdere daling

Het is beter om nog even af te wachten voor u de rente laat vast zetten aan een lager percentage. Aangezien ze nog bijkomende dalingen voorspellen is geduldig zijn de boodschap hier. Maar ook niet te lang wachten want anders kan je van een kale reis terugkomen.

Rentemiddeling

Deze rentemiddeling zorgt ervoor dat je minder maandelijkse lasten moet betalen.

Voor- en nadelen rentemiddeling

Rentemiddeling om een lagere percentage te bekomen dan de vaste rente is eigenlijk de hypotheek zoals afgesproken met de bank te laten herzien. Weet wel dat banken altijd hun verlies willen gecompenseerd zien. Ieder voordeel heeft altijd een nadeel. In dit geval zijn de maandelijkse lasten minder zwaar en de rente die bij bemiddeling wordt bekomen zijn gedurende de ganse periode dezelfde.

Er zijn ook enkele nadelen:

 • – De rentes kunnen nog meer dalen.
 • – De kosten voor rentemiddeling bedragen tussen de 100 en 250 euro maar ze zijn wel aftrekbaar.
 • – Het is zeker niet een goedkopere oplossing.
 • – Bij een spaarhypotheek kan een lagere rente ook een hogere spaarpremie betekenen.

Opletten want er zijn heel weinig kredietverstrekkers bij wie dit nog kan want omwille van eerdere wetgeving zijn deze verplicht het nadeel door te rekenen aan de klant. Ze mogen de 0,2 procent opslag niet meer aanrekenen en daarom halen zij geen enkel voordeel meer uit deze herziening.

Hypotheek oversluiten

Als rentemiddeling niet meer kan, kan men ook de hypotheek oversluiten om toch de voordelen van de lage rentes en lagere maandelijkse lasten te hebben. Er wordt één keer een boete betaald wegens het oversluiten en niks meer tijdens de rentevaste periode.

Voordelen oversluiten:

 • – Lagere maandelijkse lasten door de lagere rente.
 • – Hier houdt men ook rekening met het deel dat zonder boete is afgelost en daar hoeft men niet op te betalen.

Nadelen:

 • – De boete moet ineens betaald worden.
 • – Ook administratiekosten kunnen aangerekend worden als men bij dezelfde kredietverstrekker blijft.
 • – Ook bij verandering van geldverstrekker zijn er extra kosten verbonden zoals opnieuw notariskosten, advies en bemiddelingskosten enz.
 • – De rentes kunnen nog meer dalen.

Verhuizen

Verhuizen en een nieuwe hypotheek aangaan met de lage rentes is de beste oplossing als men een rentevaste hypotheek heeft.

Voordeel:

 • Men hoeft geen boete te betalen en men profiteert onmiddellijk van een lage rente

Nadeel:

 • Verhuizen is ook niet gratis zoals notariskosten, nieuw interieur en noem maar op.
https://rentemiddeling.nl/