Mathmatch
Image default
Energie

Subsidie voor zonnepanelen in 2015

Denkt u na over het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van uw huis of bedrijf? In sommige gevallen kunt u dan in aanmerking komen voor subsidie. We zetten de subsidies voor zonnepanelen in 2015 voor u op een rijtje.

Subsidie in het verleden

In 2012 en 2013 maakten de overheid het aanschaffen van zonnepanelen voor particulieren extra aantrekkelijk d.m.v. het verschaffen van een subsidie. Particulieren konden tot 650 euro terugkrijgen bij de aanschaf van zonnepanelen.

Subsidie voor zonnepanelen in 2015

Intussen heeft de regering de subsidies voor zonnepanelen bij particulieren afgeschaft. In sommige gevallen kunt u bij uw gemeente nog wel gemeentelijke subsidie voor zonnepanelen aanvragen. Hierdoor wordt de terugverdientijd van uw investering korter. Een aantal gemeenten verstrekken ook duurzaamheidsleningen. Daarbij mag u de BTW over zonnepanelen aftrekken van de belasting. Informeer bij uw gemeente voor welke subsidieregelingen u in 2015 in aanmerking komt.

Subsidie voor bedrijven en instellingen

Bedrijven en non-profit instellingen die veel stroom verbruiken en kiezen voor het installeren van zonnepanelen kunnen in aanmerking komen voor een aantal subsidies. Voorbeelden van subsidies zijn:

  • SDE+ subsidie (voor stimulatie productie duurzame energie en installatie zonnepanelen);
  • EIA subsidie;
  • Duurzaamheidslening.

Vraag bij uw gemeente naar de drempelhoogtes voor energiegebruik om in aanmerking te komen voor deze subsidieregelingen.

Meer informatie over subsidie voor zonnepanelen

Wilt u graag meer weten over het installeren van zonnepanelen en bijbehorende subsidies voor zonnepanelen in 2015? Neem dan contact op met de medewerkers van Tenten Solar. Bent u particulier en wilt u eerst zelf op onderzoek uit? Kijk eens op de website van het rvo.nl of ga naar de website meermetminder.nl. Ondernemers verwijzen we graag door naar nlenergieenklimaat.nl.

Voor meer info : klikt u hier