Mathmatch
Image default
Internet

Het verschil tussen ziggo webmail en client-based mail

Ziggo webmail is een service die voor iedere Nederlander aan te bevelen is, om zijn voordelen en gemak. Er zijn verschillende vormen van mail, nl webmail, en client-based mail. Ziggo biedt de webmail service aan haar klanten waarvan de voordelen legio zijn. Maar wat is nu het verschil tussen webmail en client based email?

Webmail

Het verzenden en ontvangen van e-mails via een webbrowser wordt aangeduid als het gebruik van “webmail.” Het gebruik van webmail is ideaal bij het reizen of het gebruik van de computer van een andere persoon of een externe computer, zoals in de bibliotheek of op een beurs.

Met webmail kun je jouw e-mail beheren via een webbrowser. De interface is uitgevoerd als een website die toegang biedt tot de verschillende functies zoals het lezen, verzenden of het organiseren van berichten. E-mail wordt niet gedownload naar je computer, maar in plaats daarvan op de e-mailserver totdat je het verwijderd. Dit is de service die Ziggo biedt

Wat is client-based mail

Een voordeel van client-based mail is dat je zoveel e-mails kunt opslaan op je computer als je wilt en zo lang als je ze wilt bewaren. De enige beperking is de grootte van je harde schijf, alhoewel de huidige multi-gigabyte systemen kunnen vrijwel onbeperkte hoeveelheden houden.

Een ander voordeel is offline lezen, schrijven en beantwoorden van e-mail. Een groot nadeel van client-based is toegankelijkheid; je kunt alleen jouw e-mail behandelen vanaf een computer die door een e-mail-client is geconfigureerd voor jouw account .

Het verschil

Een groot voordeel van webmail is dat je vanaf elke computer toegang hebt tot je mail, overall ter wereld waar er een internetverbinding is. Sommige van de nadelen zijn dat je met webmail een beperkt aantal berichten kunt opslaan op de server, en het kan een beetje trager lijken, omdat de commando’s die je geeft moet reizen naar de verbindende website. Het verschil is dat je bij webmail overall je mail kunt behandelen, en bij clientbase kan dat alleen op je eigen daarvoor geconfigureerde computer. Client-based is meestal sneller dan webmail en je hebt meer opslagruimte.

Ziggo biedt webmail omdat het voor de meeste klanten gaat om overal bij zijn mail te kunnen komen, zonder altijd te moeten sjouwen met je electronisch apparatuur, En dat je mail historie altijd beschikbaar is.

Voor meer info : klikt u hier