Mathmatch
Image default
Internet

Verbetering van een outdoor videowall op het vlak energiebesparing en milieubescherming

Door de snelle ontwikkelingen m.b.t producten in de huidige maatschappij neemt de populariteit van digitale media explosief toe. Bedrijven willen sneller inspelen op vraag vanuit de markt en dus ook sneller kunnen wisselen in content om hun nieuwe of verder ontwikkelde producten te kunnen aanprijzen aan klanten.  Hierdoor is het gebruik van led schermen en videowalls explosief toegenomen omdat dit de enige manier is om met 1 druk op de knop content te kunnen veranderen. Omdat tegenwoordig steeds meer aandacht wordt besteed aan het milieu en energie verbruik wordt er ook in deze markt steeds meer aandacht aan besteed.

In eerste instantie zal u denken dat LED van zichzelf al heel erg energiezuinig is en dat is ook zo. Maar u zult ook begrijpen als u honderdduizenden leds laat branden dit natuurlijk ook een aanzienlijk stroomverbruik met zich meebrengt. Dus ook in deze markt is er nu vraag naar energiezuinigere oplossingen. Zeker omdat de led schermen ook steeds groter worden en dus nog meer stroom gaan verbruiken. Denkt u maar eens aan de ledzuilen naast de snelweg die vaak meer dan 100 m2 groot zijn. Een bekende leverancier van deze videowall is Leddisplayexpert BV

Een van de oplossingen is om de spanning te verlagen. Normaal gebruikt LED 5 volt voedingen. Er zijn nu echter oplossingen waar de rode leds 2,8 volt voedingen gebruiken en de groene en blauwe leds 3,8 volt. Hierdoor is een aanzienlijke stroomreductie te realiseren.

Ontwerp van de constructie van een videowall

Een ledscherm bestaat uit metalen kasten waardoor het geheel groot en zwaar is. Vooral de outdoor varianten moeten bestand zijn tegen weer en wind. Ook hierbij kan worden gekeken naar milieuvriendelijkere materialen en het gebruik van milieuvriendelijkere verf bijvoorbeeld.

Lichtvervuiling

Lichtvervuiling van een ledscherm is vooral een aandachtspunt in gebieden waar veel dieren leven. Milieuorganisaties willen de leefomgeving beschermen en zullen erop toezien dat een geplaatst ledscherm geen overlast geeft voor o.a. vogels. Licht kan dieren uit hun biologische ritme halen.

Een oplossing hiervoor is een lichtsensor. Deze meet de lichtsterkte van de omgeving en past het ledscherm daaropaan. Zo zal het altijd opgaan in de omgeving en nooit te fel zijn. Daarnaast kunt u er ook rekening mee houden met de te plaatsen content. Laat de content niet te veel bewegen en gebruik kleuren die ook opgaan in de omgeving. Wit is natuurlijk de felste kleur maar zeker niet altijd nodig om op te vallen.

Voor meer info : klikt u hier