Mathmatch
Image default
Internet

Een nieuw design

Populaire websites en applicaties laten altijd om de zoveel jaar het design aanpassen. Dit is natuurlijk wel nodig want net zoals mode zijn websites erg trendgevoelig. Recentelijk konden we lezen dat nu.nl het webdesign gaat verbeteren en nu weten we dat ook de populairste weer applicatie van het land met een nieuw design komt.

Met meer dan een miljoen downloads is de applicatie ‘Het Weer in Nederland’ marktleider. De beheerders van de applicatie willen graag de gebruikers van de applicatie nog meer bedienen en zijn daarom dus gekomen met dit nieuwe design. Daarnaast heeft de applicatie ook een ondersteuning voor de zogeheten Android Wear-smartwatches gekregen. Hierdoor kan jij dus voortaan de laatste weersvoorspelling zien op je horloge!

De populaire functie van Het Weer in Nederland is de 24 uursgrafiek en die blijft natuurlijk beschikbaar in de nieuwe applicatie. Het design van deze functie is echter ook weer aangepast en verbeterd.  Het mooie van de applicatie van weer online is dat het live data van het KNMI eerst verzameld en vervolgens direct verwerkt in de applicatie. Hierdoor weet jij exact hoeveel graden het vannacht buiten is.

interactie ontwerp. Gebruikers van de applicatie van Nu.nl kunnen voortaan streams naar de website uploaden. Hierbij moet je denken aan beelden van mensen bij grote sportevenementen en dergelijke. De Nijmeegse vierdaagse gaat als test dienen voor dit nieuwe concept. Het is de verwachting dat het een succes gaat worden vanwege het interactieve aspect en de eenvoud. Via een druk op de knop in de app kunnen de gebruikers namelijk direct beelden via nu.nl uitzenden. We zullen de ontwikkelingen nauwlettend volgen.

Voor meer info : klikt u hier