Mathmatch
Image default
Onderwijs

Activiteiten op de middelbare school, geef ze een kunstzinnig karakter

Kunstzinnige activiteiten op de middelbare school, mogelijkheden te over!

Activiteiten op middelbare school zijn altijd heel erg welkom bij de leerlingen. Ze zijn een mooie afwisseling met de klassikale lessen waarin ze vrij stilletjes moeten luisteren naar de leraar. Actie en fun zijn altijd mooi meegenomen. Wil je als onderwijsinstelling toch dat er niet alleen gespeeld wordt, maar ook nog iets geleerd wordt, en dan nog liefst iets cultureels wordt gedaan? Het kan! Koppel actie aan een leermoment door middel van het organiseren van workshops. De mogelijkheden zijn enorm. Ga je zelf een keuze maken welke workshops je organiseert of laat je de leerlingen inspraak krijgen? Dit bepaal je helemaal zelf!

Activiteiten voor middelbare school, kies je voor een dagproject?

Er zijn verschillende mogelijkheden om culturele en kunstzinnige activiteiten op de kalender te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld elke klas een aantal workshops laten meevolgen. Of je maakt er een dagproject van. Dagproject betekent echt ook een volledig dag met kunst en cultuur bezig zijn. Kinderen creëren zelf iets: een toneel, een muziekstuk of een filmvoorstelling bijvoorbeeld. Ze gaan op stap naar een museum, onder begeleiding van een gespecialiseerde gids. Of ze krijgen een volledige themadag met leuke activiteiten. Zo’n volledige dag met elkaar bezig zijn laat de kinderen toe zichzelf te ontdekken. En ze leren hun medeleerlingen op een heel andere manier kennen. Als leraar of schoolhoofd sta je gegarandeerd versteld van de talenten die er in jouw school aanwezig zijn!

Activiteiten: écht actief bezig zijn

Activiteiten of een activiteitendag mag letterlijk genomen worden. Je leerlingen zijn heel actief bezig. Zowel de geest als het lichaam wordt gestimuleerd. Er wordt een beroep gedaan op hun vaardigheden, hun talenten en hun kennis. In activiteitenworkshops brengen ze al hun kunnen tot uiting, doen hun best om het zo goed mogelijk te doen en ze zijn achteraf fier op de resultaten. Activiteiten op de middelbare school stimuleert leerlingen om ook buiten de school actief te zijn. In de workshops krijgen ze een voorsmaakje van wat er allemaal mogelijk is. Het kan best wel eens een aanzet zijn tot een nieuwe hobby of passie. Een ding is zeker: je leerlingen worden er mentaal rijker van.

https://kleinkunstig.nl