Mathmatch
Image default
Onderwijs

Security awareness training; hoe veilig werk jij online?

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem voor veel bedrijven. Zeker wanneer je weet dat één op de drie Nederlanders wel eens een phishingmail ontvangt. Daarom is het goed om jezelf af te vragen hoe het staat met het huidige IT beveiligingsbeleid. Sluit deze goed aan op de AVG wetgeving? En in hoeverre zijn medewerkers zich bewust van de gevaren en risico’s? 

Als bedrijf weet je dat je dagelijks te maken kan krijgen met online-dreigingen. Toch werken velen nog niet veilig genoeg om zich te beschermen tegen cybercriminaliteit. Herkenbaar? Lees dan verder en ontdek hoe een security awareness training jouw bedrijf en medewerkers de tools en handvatten geeft om veilig online te werken.

Meest voorkomende cyberaanvallen

Jaarlijks neemt het aantal cyberaanvallen wereldwijd toe. Het maakt niet uit of je bedrijf groot of klein is. Cybercriminelen slaan hun slag waar medewerkers net niet zorgvuldig genoeg online werken. De meest voorkomende cyberaanvallen zijn aanvallen vanuit andere landen, ransomware en phishing. 

Het lijkt daardoor een onmogelijke taak om je bedrijf tegen de uiteenlopende soorten van cybercriminaliteit te beschermen. Maar vergis je niet. Wanneer je de juiste security maatregelen neemt, kun je tot wel 98% van alle cyberaanvallen afwenden. Het gebruik van een Multi Factor Authenticatie is hier een goed voorbeeld van. De verschillende maatregelen komen aan bod in een security awareness training.

Security awareness training

Een security awareness training is geen cursus welke je in een halve dag volgt. Het is een traject wat je met een afdeling/organisatie aangaat om beweging in gang te zetten. Iedereen die online werkt binnen het bedrijf loopt risico. Met deze training realiseer je veilig online gedrag. Maak duidelijk wat de privacy spelregels zijn en welke online valkuilen op de loer liggen. 

Het doel van een security awareness training is om iedere medewerker zich bewust te maken van hun eigen online gedrag. Want hoe veilig werken ze nu echt online? In welke valkuilen trappen ze en hoe konden ze dit voorkomen? Vervolgens ga je aan de slag om de juiste werkhouding te bereiken om veiliger digitaal te werken.

Maatwerk security awareness training

Kies bij een security awareness training niet voor een standaard training. Een opleider moet met je in gesprek gaan om te achterhalen waar jouw bedrijf tegenaan loopt. Vervolgens moeten ze met een incompany plan van aanpak komen om jouw medewerkers de tools te geven om veilig online te werken. Dit is vaak een combinatie van theorie en het in de praktijk toepassen van de opgedane kennis. Dit vergroot de kans dat je intern het gewenste online gedrag creëert.

 

https://www.avk.nl/training/security-awareness-training/