Mathmatch
Image default
Onderwijs

Stageplaats zoeken: hoe pak je dat aan?

Praktijkervaring

Stage lopen is een verplicht onderdeel van je opleiding. Stage is het moment om al je opgedane kennis van de afgelopen jaren eindelijk toe te passen in de praktijk. Daarnaast leer je hoe het eraan toegaat in het werkveld en wat je wel of niet leuk vindt. Ondanks dat het een leerzaam proces is, is het toch best spannend. Als jij namelijk voor een aantal maanden binnen een bedrijf aan het werk gaat, wil je natuurlijk wel de stage die perfect bij jou past. Maar hoe pak je dit aan?

Op zoek naar stage marketing communicatie

Ben je op zoek naar een stage marketing communicatie? Afhankelijk van je uitstroomprofiel zijn er een aantal richtingen die je kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor sales en marketing, maar bijvoorbeeld ook voor een stage international marketing als jij misschien de ambitie hebt om later te werken in de Verenigde Staten. Soms heb je het geluk dat je binnen no time een stageplek hebt gevonden, of je die zelfs wordt aangeboden. Maar soms vergt het wat meer werk en zul je toch echt zelf op zoek moeten gaan. Er zijn een aantal manieren om een leuke stageplaats te vinden:

  • LinkedIn: LinkedIn is een zakelijk social media kanaal waarbij je op een makkelijke manier aan je hele netwerk kunt laten weten dat jij op zoek bent naar een stage. Je netwerk kan dit bericht delen, op deze manier bereik je snel veel personen. Ook plaatsen bedrijven vaak openstaande vacatures hierop, dus ook stages.
  • Opleiding: Je bent niet de eerste student die stage moet gaan lopen. Meestal beschikt een onderwijsinstelling over een platform waarop vacatures staan. De onderwijsinstelling heeft meestal al een band met het desbetreffende bedrijf, waardoor je ook al de nodige informatie over het bedrijf kunt ontvangen en zo een nog betere keus kunt maken.
  • Website van bedrijf: Misschien heb je al een bedrijf op het oog waar je graag stage zou willen lopen: check dan de website. De meeste bedrijven beschikken over een website waar meestal ook vacatures op worden geplaatst. Is dit niet het geval? Toon initiatief door het bedrijf te bellen of even langs te gaan!

Begin op tijd

Je hebt het vast al vaak gehoord, maar: begin op tijd met zoeken naar je toekomstige stage. Het vinden van een stage is voor de meeste studenten een lang proces. Je wil voorkomen dat straks al je medestudenten al op stage gaan en jij nog niks hebt geregeld. En hoe eerder je erbij bent, hoe meer keus er is.

https://fiks.nl/stage/marketing-communicatie