Mathmatch
Image default
Onderwijs

Op zoek naar een stageplek

Misschien ben je al een tijdje op zoek naar stage vacatures, omdat je voor school ergens stage moet gaan lopen. Dit is misschien wel een hele leuk zoektocht, omdat er ontzettend veel bedrijven zijn die jouw interesse wel trekken, maar de kans bestaat natuurlijk ook dat je geen idee hebt waar je moet gaan zoeken. Je kunt het dan op sociale media gaan delen, maar de kans is dan klein dat het perfecte stage adres op jou zal gaan reageren, omdat zij het simpelweg niet te zien zullen krijgen. Misschien kun je het dan beter anders aanpakken en gerichter gaan zoeken.

Online veel plekken te vinden

Je kunt online namelijk ontzettend veel bedrijven vinden die vacatures online hebben staan en specifiek op zoek zijn naar stagiaires. Zij melden op deze site dan dat zij iemand zoeken voor een meeloopstage. Er wordt vaak een duidelijke beschrijving toegevoegd en zo kun jij al snel genoeg beoordelen of het jou interessant lijkt of dat je liever toch nog even door wilt zoeken naar een bedrijf dat wel aan jouw wensen voldoet. Wanneer het jouw interesse wel getrokken heeft, dan kun jij jouw motivatie sturen en zal het bedrijf beoordelen of zij verder met jou in gesprek zouden willen gaan. Zo kun je ontdekken of jullie bij elkaar passen.

Een belangrijke plek

Een stageplek is een plek waar je toch wel een langere tijd door zult gaan brengen en daarom is het belangrijk om op een plaats te zitten waar je goed geholpen en begeleid wordt en waar je echt iets van kunt leren. Door alles wat je te zien krijgt, maar ook doordat je zelf genoeg mag doen om van te leren. Bespreek van te voren goed met een mogelijke stageplek wat jouw verwachtingen zijn om te zien of zij het zien zitten om hieraan te voldoen. Zo weet je tijdig of je verder in gesprek zou willen met dit bedrijf of dat jullie toch niet zo’n goede match zijn.

Gemakkelijk zoeken

Er zijn verschillende methodes om een stageplek te zoeken, maar de makkelijkste is om naar een speciale site te gaan waar je alle vacatures op een rijtje kunt vinden. Je kunt dan al snel meer over het bedrijf lezen en beoordelen of dit past bij waar jij naar op zoek bent en of jou dit ook voor een langere tijd interessant zou lijken. Het is belangrijk om je stage nuttig in te delen om er ook echt iets uit te kunnen halen.

 

https://www.integrand.nl/vacatures/stages