Mathmatch
Image default
Onderwijs

Circusworkshops voor kinderen van alle leeftijden

Iedereen kan meedoen

Er is een stuk meer mogelijk in workshops voor kinderen in het basisonderwijs dan je in eerste instantie misschien zou denken. Beeldende kunst, dans, digitale media, kunst & techniek, muziek en theater: aan iedere kunstvorm is wel een mouw te passen voor iedere leeftijdsgroep. Zelfs op het gebied van circus hebben we workshops waarmee de allerkleinsten makkelijk uit de voeten kunnen. Van groep 1 tot en met groep 8: iedereen kan meedoen.

Wij weten hoe het moet

Misschien heb jij wel helemaal geen idee hoe je dat voor je moet zien: een circusworkshop waarbij je zowel de bovenste klassen als de kleuterklassen kunt betrekken. Gelukkig hoeft dat ook niet! Door ons uitgebreide netwerk van professionals en jarenlange ervaring in het kunstonderwijs weten wij precies hoe we onze workshops kunnen aanpassen aan de specifieke behoeften van elke school en elke klas. We zien ook haarscherp wie we bij ons plan moeten betrekken om van de circusworkshop een groot succes te maken. Altijd in overleg en natuurlijk: volledig op maat!

Zo ziet circus op school eruit

Circus op school is niet voor niets één van onze meest populaire activiteiten. Door zowel leerlingen als leerkrachten worden onze circusactiviteiten eigenlijk vrijwel altijd met veel enthousiasme ontvangen. Soms bestaat circus op school uit een complete circusdag. Op zo’n circusdag werkt de hele school toe naar een heuse circusvoorstelling waarin alle leerlingen schitteren in verschillende circusdisciplines. Maar we organiseren ook losse circusworkshops. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld jongleren, balanceren, goochelen en acrobatiek.

Kijk eens wat ik kan

Meedoen aan kunstworkshops geeft kinderen het ongekend krachtige gevoel dat ze in korte tijd grootse dingen kunnen bereiken. Na afloop van onze circusworkshops zien we dit gevoel vaak uitvergroot terugkomen. En dat is ook niet zo gek! Aan het begin van de workshop zien kinderen vaak voor het eerst van dichtbij een circusartiest die op een koord balanceert, moeiteloos drie ballen in de lucht houdt of een verbluffende goocheltruc laat zien. Nog geen paar uur later kunnen de kinderen datgene wat net nog onmogelijk leek ineens helemaal zelf! Het is een ervaring van onschatbare waarde die we altijd bekronen door kinderen een podium te geven in een voorstelling voor hun hele familie.

https://www.grotebroer.nl