Mathmatch
Image default
Onderwijs

Muziekworkshops op basisschool

Muziek is voor kinderen erg belangrijk. Door muziek te maken trainen ze motorische vaardigheden, sociale vaardigheden en doorzettingsvermogen. Daarnaast verhoogt het het zelfvertrouwen en maken de leerlingen veel plezier. Zijn er nog redenen om geen muziekactiviteiten op school te organiseren? Ik kan er geen bedenken!

Muziek maken met je stem

Iedereen kan muziek maken, en daar heb je niet perse een instrument voor nodig. Iedereen bezit zijn of haar eigen instrument, namelijk de stem! Dit instrument gebruiken we tijdens de workshop Musical zingen. Deze workshop is een muziekworkshop op school die geschikt is voor alle leeftijden. Van kleuters tot groep acht, iedereen kan meedoen! We starten de workshop met wat informatie over musicals en specifiek musical zingen. Wat maakt musical anders dan een popnummer of klassieke muziek? Na de introductie en het aanleren van zangtechnieken kan het echte zingen beginnen. Gezamenlijk studeert de klas een mooi musicalnummer in en wellicht kunnen ze het laten horen aan de andere leerlingen op school? 

Digitale muziek maken

Naast muziek maken met je stem kan je ook muziek maken door middel van een iPad. Hoe precies? Dat leren we de leerlingen tijdens de workshop Sound Design. Tijdens deze workshop op school bewerken de leerlingen een animatiefilmpje zonder geluid tot een compleet filmpje. Ze gaan zelf op zoek naar de juiste geluiden onder dit filmpje en monteren het tot een mooi geheel. Kinderen leren tijdens deze workshop het onderscheid te maken tussen geluid en muziek. Het resultaat is een groot aantal filmpjes die allemaal net iets anders zijn! 

Dagproject muziek

Wil je liever een hele dag in het teken van muziek? Kijk dan even naar ons dagproject Streetbeatsdag. De hele school zal muziek maken met muziekinstrumenten van de straat, als dat niet cool is! Iedere klas krijgt een workshop Streetbeats. Hierin worden de beginselen van slagwerk aangeleerd en maken ze samen een toffe beat. Het maken van deze beat vergt samenwerking, maar dat komt met onze topdocenten helemaal goed! We eindigen de dag met een groot concert voor alle nieuwsgierige ouders en grootouders. Alle korte beats na elkaar vormen een prachtig geheel!

https://www.grotebroer.com