Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Een moderne plafondventilator

Een moderne plafondventilator

Nu de temperaturen steeds hoger op zullen lopen, is verkoeling in huis welkom. Veel mensen denken bij verkoeling direct aan een airco, maar hiervoor zijn verbouwingen nodig die kostbaar zijn, en vaak geen toegevoegde waarde bieden aan het interieur. Een alternatief is een plafondventilator, waarmee de koeling naar behoefte in gesteld kan worden door de diverse standen is deze zowel in de zomer als in de winter te gebruiken.

Moderne plafondventilatoren passen bij een strakke inrichting

Tevens kan een plafondventilator volledig aan het interieur aangepast worden, zodat het één geheel wordt. Een moderne plafondventilator van plexiglas en aluminium past perfect bij een moderne strakke inrichting. Er zijn moderne plafondventilatoren met drie rotorbladen die bijna transparant zijn, hierdoor zorgen ze voor een onopvallende manier van luchtstroom in de ruimte die tevens gezondheidsbevorderend is.

Multifunctioneel

Uiteraard zijn er ook moderne plafondventilators met geïntegreerde verlichting, waardoor ze multifunctioneel worden en tevens de aandacht trekken. Moderne plafondventilators zijn geschikt voor iedere woonruimte, maar bij voorkeur worden deze geplaatst in de woonkamer, keuken en slaapkamer. Met name de ruimtes waarbij het plafond rond de 4 meter hoog is, hierbij heeft de plafondventilator een gunstig effect op de warmteverdeling.

Winter

Ook in de winter kan een plafondventilator gebruikt worden om de koude lucht aan te zuigen (richting het plafond), waardoor de warmere lucht boven in de kamer naar beneden gedrukt zal worden. Door de plafondventilator in de winter op een lage stand aan te zetten wordt de warme lucht van boven naar de zijkanten van de ruimte verplaatst, en zal het via de muur terug naar beneden kaatsen. Hierbij moet gelet worden dat de ventilator bladen niet te hard draaien, want dit veroorzaakt tocht. Moderne plafondventilatoren geven een woning een eigentijdse uitstraling, en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Door de enorme goede keuze van de verschillende modellen kan je de ventilator goed aanpassen aan je eigen interieur. Wanneer je op internet kijkt kan je goed bekijken welke soorten er te krijgen zijn. Voor het ophangen van deze plafondventilatoren moet je goed de gebruiksaanwijzing volgen en het is erg handig om dit samen met iemand anders te doen.

Voor meer info : klikt u hier