Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Trend: draad hanglampen

Als we eens goed rondkijken in onze omgeving, dan weten we bij vrienden en kennissen, of bij onszelf een paar kamers zitten waar gewoon nog het peertje hangt. Het zijn van die kamers waar “ooit nog eens een luchter moest komen maar nooit geraakt is”. Herkenbaar niet? We vinden het enerzijds een beetje gênant om zo’n verlichting nog te hebben hangen maar anderzijds straalt het toch wel iets herkenbaars en daardoor iets sympathiek uit. Misschien is het wel dat gevoel van speels, sympathiek en knusjes dat we willen behouden als we kiezen voor een draad hanglamp. Bij zo’n draad hanglamp zie je gewoon de lichtbron hangen, je kijkt er recht tegenop. Het fijne aan een draad hanglamp is dat het scherpe licht van het peertje toch wat getemperd wordt door de draadstructuur.

In de jaren ’70 maakten wij zo’n draad hanglampen zelf: we namen sterke wol, gedrenkt in suikerwater, en draaiden dit rond een bol voorwerp. We lieten drogen, en we hadden de toenmalige bolvormige draadlampen. Gelukkig is dit een beetje voorbijgestreefd. Ik ben ze nog wel eens tegengekomen in de verlichtingswinkel, maar dan in een meer trendy vorm: de draden lopen toch wel wat meer gestructureerd dan onze rommelige bolletjes. Draad hanglampen zijn echt geëvolueerd tot mooie structuren gemaakt van stevige metalen draden. Je vindt ze in alle variaties: bolvormig, peervormig en klokvormig. De vormen van een diamant zijn ook heel trendy. En je hebt ze in alle groottes.

Zo kan je bijvoorbeeld één grote draad hanglamp voorzien boven de eet- of werktafel. Maar je kan evengoed een paar kleinere lampjes bij mekaar hangen op een rijtje of in een groepje bijeen. Alles kan tegenwoordig. Combineren met draad tafellamp of vloerlamp kan perfect. Aan jou om uit te maken welke punten in je huis je wil gaan verlichten. Experimenteren is de boodschap!

Draad hanglampen passen bijna in elk hedendaags interieur. Ze gaan heel goed samen met zachte neutrale kleuren. Uit zichzelf stralen ze eenvoud en toch kracht uit, stoer en toch speels. Ze hebben een dualiteit in zich die past bij de hedendaagse moderne mens.

Volg de trend van de natuur, ga een paar draad hanglampen kopen. Je zal er geen spijt van hebben!

Voor meer info : klikt u hier