Mathmatch
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tips voor beton storten

Als full-service leverancier van beton, mortels en vloerspecies weten we bij de Rouwmaat Groep hoe je het beste uit beton kunt halen. Graag geven we je enkele tips voor beton storten.

Gebruik de juiste mengverhouding

De hoofdcomponenten van beton zijn cement, zand, grind, water en diverse toeslagstoffen. Het is belangrijk dat bij ieder type beton de juiste verhoudingen van die componenten worden gehanteerd. Bepaal daarom welk type beton je nodig hebt en pas de samenstelling daarop aan.

Veilig en efficiënt beton storten

De eenvoudigste manier voor beton storten is om dit te laten doen d.m.v. een betonwagen. Deze kun je ook bij Rouwmaat bestellen, we komen dan het beton kant en klaar bij je storten. Wil je liever zelf beton storten? Dan heb je hiervoor een betonmolen nodig. Om optimaal resultaat te behalen word een werktemperatuur van minimaal 5°C aangeraden. Te warme weersomstandigheden zijn echter ook niet goed, dan kan het beton versneld uitdrogen. Vergeet ook de veiligheidsaspecten niet tijdens het beton storten, zoals fysieke belasting en lawaai. Huidcontact met betonmortel kan daarnaast een allergische reactie veroorzaken.

Beton (versneld) drogen

Een betonconstructie heeft tijd nodig om te verharden en zo op volle sterkte te komen. In de meeste gevallen geldt een verhardingstijd van minimaal 28 dagen. Het is ook mogelijk om de verhardingstijd te beïnvloeden. Dit vergt echter veel kennis en kunde. Kennis en kunde waar we bij Rouwmaat over beschikken. Neem contact met ons op voor het maken van beton met verhardingstijd die bij het bouwonderdeel past.

Beton kleuren

Wanneer je beton gebruikt om bijvoorbeeld een betonnen vloer te maken, kan het gewenst zijn om het beton te kleuren. Echter blijft betonmortel een natuurlijk product, waardoor afwijkingen in de gewenste kleurstelling niet te voorkomen zijn.

Wil je graag beton (laten) storten? Neem dan contact op met de Rouwmaat Groep, wij zijn full-service leverancier van beton, mortels en vloerspecies en zijn je graag van dienst. Ook voor prefab beton elementen ben je bij ons aan het juiste adres.

Voor meer info : klikt u hier