Mathmatch
Image default
Zakelijke dienstverlening

Container huren

Gaat u verbouwen, verhuizen, opruimen en wilt u om een andere reden afval afvoeren? Dan kunt u daarvoor een container huren. Containers zijn er in vele soorten en maten, altijd een container beschikbaar voor uw hoeveelheid en type afval. Bij de Rouwmaat Groep bent u aan het juiste adres voor het huren van een container. Onderstaand geven wij u 5 tips voor het huren van een container, waar moet u rekening mee houden?

Waar moet u op letten bij het huren van een container?

Tip 1: Inventariseer je soort afval

Afval scheiden wordt steeds belangrijk, ook wanneer u een container gaat huren. Niet alle afval mag bij elkaar in één container worden verzameld. U kunt wel een container voor bouwafval of grofvuil huren, hierin mag vaak gemengd afval worden aangeboden. Asbest, asbest-gelijkend materiaal, gevaarlijke stoffen en golfplaten mogen in geen enkel geval in een container worden aangeboden.

Tip 2: Schat in hoeveel afval u wilt afvoeren

U weet welke klus u gaat ondernemen en ongeveer hoeveel afval daarbij vrijkomt. Zo kunt u ook inschatten hoe groot die container moet zijn die u gaat huren. De meeste containers beginnen bij afmetingen vanaf 3m3, 6m3 en 10 m3. Voor uw beeldvorming: deze containers passen nog op één parkeerplaats, na deze grootte nemen ze meer ruimte in beslag.

Tip 3: Houdt rekening met het plaatsen van de container

De container wordt bij u op locatie geleverd. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte voor de container reserveert en houdt er ook rekening mee dat een vrachtwagen deze komt afleveren. Ook hier is ruimte voor nodig, zorg ervoor dat er geen objecten staan die een blokkade kunnen vormen bij het plaatsen, zoals auto’s of bouwmaterialen. Als laatste is het natuurlijk handig om de container op een plek te laten plaatsen die ook voor u handig is in combinatie met de werkzaamheden die u gaat uitvoeren.

Tip 4: Maak duidelijke afspraken over de levering en lediging van de container

Gaat u een container huren? Maak dan duidelijke afspraken met de leverancier van de container. Wanneer wilt u de container bezorgd hebben? En op welke locatie? En weet u al wanneer de container weer opgehaald mag worden? Maak duidelijke afspraken, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Tip 5: Zorg dat de container niet te vol zit

De container wordt uiteindelijk weer afgevoerd en geledigd, daarvoor moet de container vervoerd worden. Zorg er daarom voor dat de container maximaal 20 cm boven de rand gevuld is en dat de lading stevig in de container zit. Is de container te zwaar of te hoog beladen, dan vormt het een gevaar voor het verkeer en dan kan de container niet meegenomen worden.

Wilt u een container huren bij Rouwmaat? Ga naar onze website en bestel snel en eenvoudig uw gewenste container. 

Voor meer info : klikt u hier